Segítség a beltéri falfesték kiválasztásában, fontos információ, miért THERMOSHIELD festéket beltérben NE! Mit nem tud a ThermoShield festék!

Mivel lakásunk belső falfelülete jelentős mértékben befolyásolja otthoni  közérzetünket,  a piac nagy hangsúlyt fektet a különféle igényeknek megfelelő festék, lakk, lazúr választékra

Természetesen ezek kiválasztása csak némi odafigyelést igényel, nem kell szakembernek lennünk a tökéletes végeredményhez. Ehhez igyekszünk segítő támpontokat adni.

A kiválasztásnál célszerű ismert falfesték mellett dönteni, így garantált eredményt érhetünk el.

A leírás szerencsére segít nekünk, hogy pontosan milyen felületre ajánlja a gyártó, akár alapozó, akár fedőfesték esetében. Ha ezeket betartjuk, semmiképpen sem érhet kellemetlen meglepetés.

Az elegendő festékmennyiség meghatározása az egyik legfontosabb tényező a munka elkezdése előtt (főképp, ha saját magunk által kikevert színnel dolgozunk), ezért számoljunk a festendő felület nagyságával, ill hogy a tökéletes fedéshez hány rétegben való felvitelre van szükség. A gyártó szerencsére ebben is segít nekünk, így nem lehet nagy baj.

A megfelelő falfesték árát tehát több szempont is befolyásolja, melyre ügyelni kell.

Milyen eszközöket válasszunk?

Egy adott festékcsalád tagjait használva minden réteg felviteléhez biztosan találunk megfelelő segítséget így elkerülhetjük hogy a végeredmény elégedetlenné tegyen bennünket. Nem lesznek feldudorosodott, repedezett, vagy foltos területek.

Beltéri fafelületeink védelmére is nagy hangsúlyt kell fektetni

Mivel ajtóink esztétikai szerepe igen nagy, a védelmi szempontokat figyelembe véve a mechanikai hatások általi védelemre kiemelkedő figyelmet kell fordítani. Megfelelő lakkok kiválasztása esetén tökéletes védelemmel láthatjuk el.

A padló, parketta, hajópadló kopásállósága nap mint nap erős terhelésnek van kitéve, ezért kifejezetten erre a célra gyártott lakkokat válasszunk.

A vízbázisú lakkok esetén elkerülhetjük az irritáló szagok gyötredelmét, rövid a száradási idő és kellemesebb a munka. Aki a hagyományos oldószeres lakkokat részesíti előnyben az is bőven időzhet az üzletek polcai előtt, hiszen a választék bőséges.

Csodálatos színű falazúrok közül választhat az is, aki lambériáját ill. álmennyezetét szeretné felújítani.

A falfestékek erdejében való kiigazodás

A fedési képesség mellett a meglévő tapasztalatok szerint az ár erősen meghatározza, h mely falfesték mellett döntünk.

Szerencsére tengernyi csodálatos színből, illetve már a fűrészporos tapétahatású „mintás” változatokból is választhatunk, ízlésünknek, illetve családtagjaink ízlésének megfelelően. Ezek színeinek telítettsége nagyban függ a felvitt rétegektől, ezért tájékozódjunk előre, hogy a gyártó hogyan vélekedik a felvitt rétegek számáról. A színtartósság és a kopásállóság azonban mindig maradjon a szemünk előtt!

A bátrabbak maguk is színezhetik a festéket színezőpasztákkal bár lehet, hogy az eredmény nem pont ugyanaz lesz, mint amit megálmodtunk. Ajánlatos a festék keverését gépi erőre bízni, hogy ne képződjenek foltok a tartályban amik felvitelekor izgalmas foltokat tudunk a falra varázsolni.

Gondolnunk kell arra is, hogy a későbbi esetleges javításoknál bajba kerülhetünk, ha nem áll rendelkezésre az általunk egyszer kikevert színből.

Aki nem biztos a keze munkájában, illetve a precizitásában, annak talán egyszerűbb az előre kikevert, garantált színárnyalat mellett voksolni, illetve egyrétegben is tökéletes eredményt nyújtó festéket vásárolni. A tisztíthatóság, illetve a pára-, és légáteresztő képesség már csak ráadás.

A munkánk látványos eredménye elégedetté tesz minket már az első négyzetmétereknél, így élvezetessé teszi a munkát.

Öltöztesse lakását új színekbe!